Sofia_tuomi_julistekuva_ (1)

Lina –eettisesti tuotettu hamam-pyyhe

Hamam-tarkoittaa turkin kielellä kylpylää. Hamam-pyyhe on satoja vuosia vanha käyttötuote, jonka perusidea nojaa Turkin kylpyläkulttuuriin. Vuosisadat ovat vaihtuneet hamam-pyyhkeen pysyessä samanlaisena – reilun kokoisena, miellyttävän ohuena ja imukykyisenä. 

Olemme maahantuoneet hamam-pyyhkeitä vuodesta 2014. Toimintamme kulmakivet ovat hyvä laatu ja käytettävyys, ekologisuus ja eettisyys. Missiomme on tarjota suomalaisille kuluttajille laadukkaita ja vastuullisesti valmistettuja hamam-pyyhkeitä.

Kuuntelemme asiakkaitamme ja kehitämme Lina-tuotteita myös asiakaspalautteen pohjalta. Olemme tuoneet markkinoille mm. saumatun, hapsuttoman hamam-pyyhkeen, lapsille suunnitellun pienemmän smart size -pyyhkeen sekä keittiö- ja käsipyyhkeeksi sopivia hamam-pyyhkeitä.

Aito hamam-pyyhe valmistetaan luonnonkuiduista

Vastaamme kaikista valikoimiin tulevista tuotteista itse. Lina-tuotteet valmistetaan neljässä eri kutomossa tekstiilituotantoon erikoistuneissa kylissä Turkin maaseudulla. Osa kutojista on yksityisyrittäjiä, osa muutamia kymmeniä työntekijöitä työllistäviä perheyrityksiä. Tuemme työllämme turkkilaisia pientuottajia ja vahvistamme näin myös naisen asemaa työelämässä.

Valmistajillamme on vahva osaaminen niin perinteisessä kutomisessa kuin modernissa tekstiiliteknologiassa. Tämä yhdistettynä laadukkaisiin raaka-aineisiin synnyttää käyttöömme ensiluokkaisia Lina-tekstiilejä, joita voi käyttää ja jälleenmyydä hyvällä omallatunnolla. 

Tuotteissamme käytetään vain luonnonkuituja puuvillaa, pellavaa ja Tenceliä. Lina-pyyhkeissä ei käytetä polyesteriä tai muita tekokuituja, jotka eivät kuuluu hamam-pyyhkeeseen.

Henkilökohtaiset suhteet tuottajiin 

Tilaukset teemme tapaamalla tuottajamme henkilökohtaisesti paikan päällä Turkissa. Tuotteet tulevat Turkista Suomeen isompina toimituksina maantiekuljetuksella. Lentorahtia vältämme. Tuotteiden pakkaamisessa vältämme ylimääräisen muovin käyttöä ja yksittäispakkaamista, ellei tuote sitä välttämättä tarvitse. Muovia käytetään vain välttämättömään suojaamiseen esimerkiksi kostumiselta kuljetuksen aikana.

Haluamme välittää hyvän olon tunteen sekä asiakkaille, työntekijöille että alihankkijoillemme, joiden kanssa tehtävän henkilökohtaisen yhteistyön ansiosta voimme taata tuotteiden eettisyyden ja laadun sekä toiminnan läpinäkyvyyden. Sloganimme käytä hymyillen vastaa kirjaimellisesti arvojamme. 

 

Vastuullisuus

Linan tuotteiden päämateriaalina on puuvilla, joka on tekstiilituotteissa käytetyin, mutta valmistusvaiheessa epäekologinen materiaali.

Turkki on maailman johtavia puuvillan tuottajamaita sekä suurimpia tekstiilituotteiden valmistajia. Maan oma puuvillan viljely ei riitä kattamaan koko tuotantoa. Turkkilaisen puuvillan lisäksi Linan pyyhkeissä käytetään tuontipuuvillaa, jonka laatua ja tuotantoa valvotaan sertifikaatein.

Puuvillan ekologiset hyödyt tulevat käytön myötä: ohut, puuvillainen Lina-tuote puhdistuu vähällä vedellä, pyyhkeitä mahtuu koneeseen kerralla paljon ja pyyhe kuivuu nopeasti myös ilman kuivausrumpua. Verrattuna paksuun froteepyyhkeeseen, ohuen puuvillapyyhkeen tuotanto on ekologisempaa ja kuluttaa vähemmän raaka-ainetta. Linan pyyhkeet tulevat valmistajalta pestyinä, joten ne eivät kutistu eivätkä päästä väriä.

Ökö-Tex ja GOTS sertifikaatit

Valvonta sekä hyvät suhteet valmistajiin takaavat Lina-tuotteiden laadun ja tuotanto-olosuhteet.

80 % tuotteistamme tulee valmistajilta, joilla on Ökö-Tex ja GOTS-sertifikaatit. Ökö-Tex standardi valvoo ja rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. Linan tuotteissa ei käytetä lainkaan tekstiilisuoja-aineita. Kaikki tuotteemme ovat turvallisia myös esimerkiksi tuoksuherkille käyttäjille. 

GOTS-sertifikaatti on tekstiilin ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti, joka myönnetään vain luonnonmukaisesti viljellyille luonnonkuiduille. Linan mallistossa ei toistaiseksi ole luomupuuvillaa, jonka valmistus kuluttaa enemmän vettä. Sertifikaatti velvoittaa kaiken tuotannon kattavan valvonnan mukaan lukien työolot. Sertifikaatin ehdoissa on mm. säännölliset lääkäripalvelut koko henkilökunnalle.

Yksinyrittäjillä ei välttämättä ole resursseja hankkia maksullisia sertifikaatteja. Heidän kohdallaan pidämme laadusta huolta omalla valvonnalla.

leiska-minikuva-06
leiska-hoito-ohjekuva_

Hoito-ohjeet

Materiaalit

Lina-tuotteiden materiaali on pääosin 100 % puuvillaa. Muutamissa malleissa on mukana pellavaa tai Tenceliä.

Hamam-pyyhkeiden pesu 

Lina-pyyhkeissä ei käytetä pintakäsittelyaineita. Jotta puuvilla saavuttaa täyden imukykynsä, suosittelemme pyyhkeen pesemistä ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Käyttöönottopesu tehdään valmistajan suosituksen mukaisesti 40 asteessa. Jatkossa pyyhkeet voi pestä 60 asteessa muun lakana-ja pyyhepyykin mukana ilman värien haalistumista tai merkittävää kutistumista. Linan hamam-pyyhkeitä ei tarvitse liottaa vedessä ennen ensimmäistä pesua. Huuhteluaineen tai pyykkietikan käyttö on sallittua, mutta ei välttämätöntä. Pyyhe pysyy pehmeänä ilmankin.

Kylpytakkien pesu 

LInan kylpytakkien materiaali on puuvilla ja puuvilla/pellava. Suosittelemme pesemään kylpytakit 40 asteessa. Tuotteet kestävät 60 asteenkin pesun, mutta saattavat kutistua muutaman prosentin. 

Hamam-pyyhkeen imukyky

Hamam-pyyhkeet imevät vettä koko painollaan ja imukyky paranee pesujen myötä. Jotkut pellavasekoitepyyhkeet tarvitsevat jopa neljä-viisi pesukertaa saavuttaakseen täyden imukyvyn.

Kuivuminen

Ohut pyyhe kuivuu nopeasti käyttökuntoon. Sekä pesun että käytön jälkeen pyyhe kannattaa avata hyvin ja ripustaa ilmavasti kuivumaan. Nopean kuivumisen ansiosta hamam-pyyhkeiden tuoksu pysyy käytössäkin raikkaana. Pyyhkeitä voi kuivata myös kuivausrummussa miedolla lämmöllä.  

Hapsut

Hamam-pyyhkeiden hapsut on solmittu käsin. Hapsuja saattaa aueta satunnaisesti linkouksen tai rumpukuivauksen yhteydessä. Auennut hapsu kannattaa solmia kiinni kosteana. 

Lina-pyyhkeistä on saatavilla myös hapsuttomia malleja.