Löydä käyttötarkoitukseesi sopivin hamam-pyyhe

Hamam-pyyhkeen tuntu iholla on jokaiselle käyttäjälle omanlaisensa. Käyttökokemukseen ja fiilikseen vaikuttavat materiaali ja kudonta, pyyhkeen pesukerrat ja jopa pyyhkeen väri. Moni on hankkinut ensimmäisen Lina-pyyhkeensä lomamatkaa tai harrastusta varten. Käyttökokemuksen myötä pyyhe on siirtynyt kotikäyttöön.

Yllättävän moni kotikylpyhuone on niin kostea, ettei paksumpi pyykki kuivu riittävän nopeasti ilman kuivausrumpua. Linan hamam-pyyhkeillä ei ole tätä ongelmaa.

Pyyhkeiden paino

Pyyhkeiden paino kerrotaan verkkokaupassa tuotteen yhteydessä suuntaa antavasti. Värjäys vaikuttaa pyyhkeen painoon, ja eri väreissä voi olla pientä (max. 15 g) painoeroa. Verkkokaupassa pyyhkeen  ilmoitettu koko on mitattu kudotulta osalta ilman hapsuja.

Turvallisia ja käyttäjäystävällisiä tuotteita

Linan pyyhkeet ja muut tuotteet ovat turvallisia ja käyttäjäystävällisiä myös allergikoille, astmaatikoille ja tuoksuyliherkille käyttäjille.  Tuotteissa ei käytetä suoja-aineita ja tuotteet tulevat valmistajilta pestyinä.

Ohut kylpypyyhe

Ohuet hamam-pyyhkeet vievät vähän tilaa ja kuivuvat käytön jälkeen nopeasti. Pyyhkeen ominaisuudet korostuvat kuljettaessa pyyhettä mukana reissussa ja harrastuksissa. Yhtä lailla ohuet pyyhkeet sopivat kotikäyttöön. Paino noin 230–290 grammaa.
Malleja mm. Vaara, Tuomi, Koivu, Ranta, Satama, Pouta, Pilvi, Tyyni ja Harmonia.

Keskivahva kylpypyyhe

Koti- ja mökkikäyttöön sekä reissuun sopiva pyyhe. Paino noin 290-350 grammaa. Malleja Varjo, Sammal, Naava, Purje, Lumme.

Paksu hamam-pyyhe

Paksu hamam-pyyhe on parhaimmillaan silloin, kun pyyhkeen kuivumisaika ei ole käytön kannalta oleellinen tai käyttäjä kaipaa lämpöisemmän tuntuista pyyhettä. Paksut hamam-pyyhkeet sopivat myös torkkupeitoiksi. Paksumpia hamam-pyyhkeitä on eri laatuja ja vahvuuksia valmistajista riippuen. Malleja mm. Kelo, Pisara, kaksipuoleinen Trendi, Kallio, Pikku-kallio, Aita ja Tuohi. Paino noin 350–450 grammaa.

Smart size

Smart Size on pienempi, 70 x 140 cm pyyhekoko. Smart size on alkujaan teetetty lasten pyyhkeeksi asiakkaiden toiveesta, mutta käytännöllinen koko miellyttää yhtä lailla aikuisia.  Rullalle käärittynä pyyhe vie tilaa vesipullon verran ja painaa vain 160 grammaa. Pyyhe on erinomainen valinta kuljetettavaksi mukana harrastuksissa, reissuilla ja vaelluksilla.  Lisäksi se sopii esimerkiksi lantio- ja hiuspyyhkeeksi. Malleja Ranta, Vene, Horisontti.

Tiivis hamam-pyyhe

Tiiviit ja sileäpintaiset hamam-pyyhkeet sopivat esimerkiksi atoopikoille. Tiivis pyyhe on toimiva myös rantakäytössä. Paksuimmat tiiviit pyyhkeet painavat enemmän, mikä kannattaa huomioida reissukäytössä. Malleja Ankkuri, Kaisla.

Kuivumisaika

Lina-pyyhkeiden paino on ilmoitettu verkkokaupassa tuotteiden yhteydessä. Kuivumisaikaan vaikuttaa pyyhkeen paksuus ja kuivumisolosuhteet, kuten ilmankosteus. Mitä ohuempi pyyhe on, sitä nopeammin se kuivuu. Ohuimmat Lina-pyyhkeet painavat noin 230–290 grammaa, keskivahvat pyyhkeet 290-350 grammaa ja paksut hamam-pyyhkeet 350–450 grammaa. Yli 350 grammaa painava pyyhe kuivuu hitaimmin, eikä siksi ole paras vaihtoehto reissuun. Paksuun froteepyyhkeeseen verrattuna kaikki hamam-pyyhkeet kuivuvat nopeasti.

Hapsullinen vai hapsuton pyyhe?

Käsin solmitut loimilankojen päät ovat osa hamam-pyyheperinnettä. Suurimmassa osassa Linan pyyhemalleista on hapsut. Linan mallistosta löydät myös hapsuttomia hamam-pyyhkeitä päärmätyillä reunoilla. Hapsuttomia malleja ovat Harmonia, Lumme, Purje, Ranta, Varjo, Sammal.

Ripustuslenkki on tärkeä osa pyyhettä

Linan kaikissa käsi- ja kylpypyyhkeissä, smart size koon pyyhkeissä ja jopa ohuissa torkkupeitoissa on ripustuslenkki pyyhkeen pitkällä sivulla.